21 Nisan 2010 Çarşamba

S e s s i z / S a k i n

Zamanın beyazı, yeşillerde parlayan acı sarıya kayar ve beyazın hükümranlığı derinlerde açar. Bahçelerin sabah rengi sarıdan beyaza… Acı..acı… Ve susturulamayan çığlığı anın. Beyaz.

Kapı kapalı. Zaman beyaz. Nadir sayılmaz ama gören de az. Bak, bir bahçenin yeşilinde beyazın hükmü çiçek açar. Her kim ki ben rengim dese ve bunu denese, dese ki ben pembeyim yahut sarı… Bir bahçede parlayan ne renkse hani işte o, acıya açan tokat misali bir mor süsen, yani mor yanım, süsler akşamı. Söner sonrası…
Bahçelerin sabahı da solmak bir nevi. Zaman beyazı, yaşam pembesi, ölüm sarısı. Ayrılık mavilerde özlemek belki de kim bilir yeşilin solmasını. Kapı hâlâ kapalı.
Ezberi kaçan, tayfı şaşan bozuk ayarlar ve detone aryalar şatosunda bir bahçe bul ve beni oraya göm, hafif sola doğru: Altında yüreğim seni bekler.Zamanın beyazı sarardı. Şefkatle, hasretle ellerim, kollarım dahi bedenim olsaydın sarardım. Kapıyı kim açtı. Sokulan bu çomak değil, çekilen bu taş temelimden, değil bir rengin anası. Bahçeler, bahçeler dolusu saf ve engin ve derin ve şu bildiğimizi sandığımız su. Sel. Sus. Ko - nuş-ma-mak çok acı. Kanım zehir, aklım sonun harcı. İlacı bir kapıdan geçmekse bir kapıdan geçerim. Dar bir, alçak bir, imkansız bir değil, binlercesinden: Senden değil. Bu bahçe seninle güzel, bu beyazın çığlığı, akşamın çağrısı, bu sarı sen, bu yeşil, bu mavi sen, bu ten, bu ben, mor süsen!

Kapıyı açan da kapatan da, bunu bilen de biziz. Zaman beyaz.

3 yorum:

  1. Bir ilüzyon olarak Mutluluk

    Aşk’i bulmak…
    Ama cümle içinde de büyük harfle başlayan şu Aşk…
    Aşkin ‘büyük a’si.

    A!

    Bir zirve bu, eteklerinde ulu ağaçlar… Yorulduğumuzda sirtimizi dayadiğimiz.
    İçinden geçen özsuyun bize taşidiği Aşk’i alabildiğimizce dinç…
    Bir zirve bu, tepesi karlarla kapli… Ona en yakin olduğumuz konum.
    Karlarin zihninde kayitli çünkü Aşk. Su onu bize taşir.

    Aşk içimizde. Yüzde yetmişimiz su.
    Beynimizin yüzde seksen beşi…
    Aşk sensin.
    Ben Aşk’im.

    Oysa, şu ya da bu şekilde bulunduğu sanilan aşktir, kendimizi mutlu sandiğimiz anlari yaratan; sen aşki hiç bulmadin ki!

    (Bu arada yazıların harika..............)

    YanıtlaSil
  2. Mükemmel yazı olmuş tebrikler rasgele cıktı karsıma ama keyifle okudum tebrik ederim özgün bir tarzınız var…
    radyo sinema tv öğrencisi
    burçin k. hasal

    YanıtlaSil
  3. zaman içimden geçen su
    ne dersin????

    (bir garib kişi)

    YanıtlaSil