23 Temmuz 2010 Cuma

@muroyulo ucrubat

foto: umayumay

Gece / Psikiyatri Kliniği / 59045632 no'lu oda / iç
-------------------------------------------------------------------

Hastane, hiçlik demek. Bol floresan ışık, refakatçi kanepesi, yapışkan tebessümleri ilk azarda dağılmaya müsait damar bulma beceriksizi hemşireler, kateter, serum fizyolojik, hemşire çağırma butonu, kötü haber dolu televizyon kanalları, teneke tabldot tepsisi, çarşaftan müteşekkil üniformalar, koridordan gelen çığlıklar, kilitlenemeyen kapılar, yaşam bedenden mi ibaret, olağan karşılama uzmanları ve onların daima kesip almaya, semptom yok etmeye yönelik şırıngaları ve neşterleriyle burası, hiçliğin var edildiği yer. Poker suratlı doktorlar, buradan çıkar çıkmaz it gibi sarhoş olacak, hiçleştirme uzmanları. Bu zalim nihilizmle ancak birbirleriyle çeşitli ihanetlere bulaşarak başa çıkmaya çabalıyorlar. Seks nasıl varoluşu merkezleyip taçlandırıp arttırıyorsa, âna dair eksiksiz bir inançla hayata bağlıyorsa, burası onun zıttı. İnsanın milyonlarca benzeri olan bir vakaya indirgendiği yer.

Buradan çıktığım gibi, dünyanın her yerindeki floresanlı, sessiz sabo adımlı hastanelerde, sus işareti yapan yalancı hemşirenin karşı duvarına asmak üzere, “çıkarın beni burdan” feryatlı fotoğrafa poz vereceğim. Dünyanın bütün hastaları, taburcu olalım. Dünyanın bütün dirayetli refakatçileri, çıkaralım benizleri giderek solan mâşuklarımızı burdan. Sevişmenin olmadığı yerde yaşam ne arar?

Gidelim burdan. Çubuklu pijamalarımız, terliklerimiz, kirli çarşaflarımız, isim ve numaralarımızın yazdığı plastik bileklikler kalsınlar. Onları batı tıbbının aciz neferlerine bırakalım. Bırakalım şu hayatta biraz daha kalabilmek için her türlü utanca razı çark farelerinin dilendiği ömrü bahşederek (...) taklidi yapsınlar. İşte buraya yazıyorum; bana hastanede ölüm yok ve biz ki daha ölmedik.

Hem; 'gece geçen gemiler'i arka fon yapıp, gündüz fotoğraf çektireceğiz daha..

2 yorum: